Chyby v networkingu prostřednictvím LinkedInu

Ilustrační snímek

O nejčastějších chybách v profilech na sociální síti LinkedIn, jako je špatný výběr fotografie, špatný popis pracovních zkušeností nebo špatný výběr diskusních skupin, jsme již psali několikrát. Dnes se s pomocí podnikatelského serveru Inc.com zaměříme na chyby v praktickém networkingu prostřednictvím LinkedInu.

Dáváte doporučení jen proto, aby dotyčný dal na oplátku doporučení vám

Stejně tak jako byste vy neměli dávat doporučení nikomu, jehož práci skutečně neznáte, nechtějte totéž ani po ostatních. Držte se pravidla zachovat ve svých doporučeních co největší upřímnost.

Nedáváte žádná doporučení

Budovat kontakty znamená dávat, nikoli brát. Nechcete-li tedy psát doporučení svým kontaktům vlastními slovy, využijte nástroje LinkedIn Endorsements. Stačí si zobrazit profil příslušné osoby a kliknout na její vlastnosti, které oceňujete.

Nebudujete kontakty průběžně

Networking není jednorázová záležitost, musíte se jí věnovat průběžně. Ve chvíli, kdy budete opravdu potřebovat dobrou síť kontaktů za účelem nalezení zaměstnanců, zákazníků nebo nové práce, je na budování kontaktů již pozdě.

Zapomínáte na profesionální chování

LinkedIn je profesionální sociální síť. Za cokoli, co zde pod svým jménem zveřejníte, byste se neměli stydět. Nikdy nevíte, kdo z vašich kontaktů, je váš potenciální zaměstnavatel nebo zákazník.

Nesdílíte obsah

Články, komentáře nebo videa, které sdílíte, se zobrazí nejen vašim kontaktům, ale i v horní části vašeho profilu, kde si je může přečíst kdokoli. Dáte tím najevo, o co se zajímáte a že sledujete aktuální dění.

Nesledujete své kontakty

Jediný způsob, jak se dozvědět, co vaše kontakty momentálně zajímá, je sledovat, co sdílejí a komentují. K tomu vám slouží výpis aktualizací na domovské stránce LinkedInu.

Nespojujete se se členy svého týmu

Lidé, s nimiž pracujete, mohou mít v kontaktech zajímavé lidi, k nimž se potřebujete dostat. Prostřednictvím důvěryhodných kolegů se můžete nechat představit.

Rozesíláte automaticky vygenerované zprávy

Když se chcete s někým spojit, najděte si chvilku času a odešlete mu osobní pozvání. Automaticky vygenerovaná žádost „Používám službu LinkedIn k udržování své sítě profesionálů a chci vás do ní přidat“ nedělá dobrý dojem.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com