Chraňte svá data před zneužitím

V současné době se stále častěji diskutuje o bezpečnosti internetového uživatele. Ať totiž navštívíte jakýkoli server, jste požádáni o vyplnění formulářů, které vyžadují osobní informace. Ty jsou pak předávány elektronickou formou, a tak nikdy nejsou stoprocentně zabezpečeny.

Pokud používáte Internet pro e-komerci, jsou pro vás přitom tato data klíčová. Existuje však několik věcí, které může pro zvýšení procenta úspěšné prevence proti zneužití osobních údajů udělat sám uživatel.

Především je třeba zbavit se zbytečného podezřívání. Přestože je Internet teprve v plenkách, nelze mu upřít dobrý záměr. Zbytečným problémům se vyhnete, budete-li poskytovat pouze informace nezbytně nutné.

Pokud používáte Internet k uskutečňování finančních operací, můžete bezpečnost své kreditní karty zvýšit výběrem specializovaného softwarového programu. Také se přesvědčete, jak dalece jsou používané stránky zabezpečené a k jakým účelům budou vaše data využita. Pokud jsou vám podmínky podezřelé, raději dotyčnou stránku nepoužívejte.

**Datum vydání: III/2002**
Zdroj: CRM Daily - americký portál věnovaný CRM a knowledge managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje CRM Daily