Chcete poskytovat odborné poradenství on-line?

Internetoví uživatelé-odborníci mohou poskytovat placené poradenství v různých oborech. Tito odborníci se spojují s veřejností na chatu, prostřednictvím ICQ, Skype či jiných utilit. Platí se kreditní kartou nebo elektronicky, například přes program PayPal. Stránky, které k poradenským aktivitám využívají, požadují poplatek okolo 10 - 15 %. Proměnnou je ovšem kvalita, přestože se na některých stránkách vyžadují odborné atestace.

Bitwine.com
Uživatel se zaregistruje uživatelským jménem a e-mailem, uvede cenu za minutu a oblast, na kterou se specializuje. Obě strany musí mít k dispozici Skype nebo internetové telefonní služby.

Ether.com
Uživatel postoupí popis své odbornosti, například v oblasti počítačů nebo fotoeditací a uvede, jak si přeje účtovat. Stránka mu následně vygeneruje telefonní číslo, které si může dát do blogu, na svoji internetovou stránku, či blog Etheru.

Jyve.com
Stránka upozorňuje poradce, když někdo vznese dotaz relevantní jejich odbornosti pomocí softwaru, který si stáhnou. Jyve spojuje klienty a poradce na chatu.

-av-
Zdroj: Startup Journal - portál amerického listu Wall Street Journal pro začínající podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startup Journal