Británie: Malé firmy ve světle moderních komunikačních technologií

Britská organizace sdružující malé a střední podniky Forum of Private Business uspořádala mezi svými členy výzkum zaměřený na využívání elektronických technologií. Ukázalo se, že více než polovina z nich aktivně pracuje se sociálními sítěmi, jako je LinkedIn, Facebook a Twitter. Téměř třetina z těchto aktivních uživatelů si však není jistá, jaké hodnoty jim to přináší. Překvapujících 21 % pak o sociálních sítích hovořilo jako o „neužitečných“ a 6 % dokonce jako o „zbytečných“. Pouze 7 % je považuje za velmi přínosné pro své podnikání.

Dále se ukázalo, že 19 % malých a středních podniků v Británii vůbec nemá své webové stránky. Ti, kteří web mají, jej využívají především k prezentaci svých kontaktních údajů (76 %) a informací o produktech (74 %). 35 % si od nich slibuje nové obchodní příležitosti a 27 % publikuje případové studie a reference.

Téměř pětina malých britských firem komunikuje se zákazníky a dodavateli stále jen tradičními způsoby, jako je telefon a osobní schůzka. V závislosti na moderních technologiích je nejvíce obtěžuje nevyžádaná elektronická pošta a čas, který musejí e-mailu věnovat. Z hlediska pracovních systémů jim stojí v cestě především pomalá rychlost připojení k internetu.

-kk-

Zdroj: Online Recruitment Magazine - britský portál věnovaný náboru zaměstnanců
Zobrazit přehled článků ze zdroje Online Recruitment Magazine