7. ročník konference Fresh IT 2023 se zaměří na cybersecurity, umělou inteligenci nebo novinky z .NET a Blazor

Konferenci Fresh IT pořádá OKškolení, školicí centrum společnosti OKsystem. Jak sám název napovídá, přináší nové trendy a nejdůležitější změny v oblasti informačních technologií. Stále oblíbenějším tématem se stává bezpečnost. Letos se na ni konference zaměří z různých úhlů pohledu: hackerské skupiny, útoky na hardware, aplikace v kontejnerech. Do programu jsme zařadili i přednášku na téma umělé inteligence a vývojáře jistě zaujmou novinky ze světa .NET či Blazoru. Nemůže chybět již tradiční téma SharePoint, workshopy nebo interaktivní stánky.

Fresh IT 2023

Konference Fresh IT, která se koná v Praze 30. 3. 2023 je určena všem IT profesionálům, administrátorům, databázovým a síťovým specialistům, či vývojářům. Přednášející na Fresh IT patří mezi přední IT odborníky v České republice. Důležitý je samozřejmě ale i networking během přestávek. Na Fresh IT se totiž online nepřipojíte. Buďte u toho raději s námi!

Řečníci a přednášky

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

Vystudoval FEL ČVUT v Praze v kombinaci s MFF UK v  Praze, je doktorem v oboru kryptologie s Cenou rektora ČVUT za rok 2004. Věnuje se matematicko-fyzikálním metodám počítačové bezpečnosti, speciálně rádiovým aplikacím a fyzikálním výpočetním modelům. Pomohl zlepšit několik celosvětových standardů, konkrétně protokol TLS, platební schéma EMV, bezdrátovou platformu Bluetooth a systémy GNSS. Je hlavním kryptologem kompetenčního centra pro kryptologii a biometrii skupiny Raiffeisen Bank International.

Elektronické útoky na počítačová rozhraní

Způsoby hardwarových napadení od HDMI, přes USB a NFC, až po zbraně se směrovanou energií." Jedná se o výzkumný projekt, na kterém zrovna pracuji a ještě pracovat budu. Kombinuje principy matematického modelování s fyzikální podstatou a hardwarově orientovaným přístupem. Téma poněkud opomíjené v záplavě SW.

Kamil Juřík

Kamil Juřík

Kamil má rád SharePoint, věří v něj, neb stejně nic lepšího zatím nenašel. V accelapps jako CTO a vedoucí Consulting Services divize definuje technickou a odbornou vizi a garantuje profesionalitu dodávaných řešení. V SharePoint světě v minulosti instaloval desítky farem poskytujících vysokou dostupnost a výkon, v roli architekta navrhuje architektury řešení, baví ho technické a bezpečnostní audity prostředí, osvěta a přednášková činnost. V roce 2013 založil profesní sdružení iLikeSharePoint.cz, které sdružuje SharePoint profesionály a pořádá SharePoint webináře a konference. Od roku 2006 je držitelem prestižního ocenění MVP v kategorii SharePoint Server.

Firemní intranet v SharePoint, překonaný mýtus nebo správná cesta?

Dlouhé a dlouhé roky jsme se snažili budovat firemní intranety v SharePointu. Prošli jsme si různými verzemi SharePointu, každých pár let dostali od Microsoftu pár funkcí navíc a tak nějak to fungovalo. Skákali uživatelé nadšením do stropu? Ne, ani náhodou. V lepším případě tiše trpěli. A ani Kamil Juřík na tom nic nezměnil. Pak přišel SharePoint Online. Pak Yammer. Pak Teams. Jaká je na poli SharePoint intranetů situace nyní? Má to dál smysl? Jak to udělat konečně lépe? Aneb upřímná zpověď člověka, který toto téma řeší 20 let. Zkušenosti, rady, praxí ověřené cesty, a také ty zavrhnuté.

Daniel Hejda

Daniel Hejda

Spoluzakladatel Cyber Rangers Daniel Hejda je red teamer, výzkumník, sociální inženýr a bezpečnostní konzultant s více jak 15 lety praxe v oblasti IT technologií a 5 let v oblasti technologií OT. V rámci své činnosti se zabývá nejen audity, poradenstvím a testováním, ale také přednášením na předních českých konferencích. Mezi hlavní činnosti v oblasti bezpečnosti patří penetrační testování, sociální inženýrství, zpravodajská činnost a výzkum kybernetických útoků nejen státem sponzorovaných skupin (APT).

Aktivity hackerských skupin a jejich sofistikovanost

Hackerské útoky jsou již nějakou dobu součástí našich životů. Mnoho kybernetických útoků jsme mohli vidět od začátku konfliktu na Ukrajině a díky této nešťastné události se rozkrývají i mnohé hackerské skupiny. Na naší přednášce se s vámi podělíme o informace tykající se právě těchto skupin, informace o boji mezi hackerskými skupinami a neopomeneme zmínit i útoky z nedávné doby, které měli přímý dopad na Českou republiku a její společnosti. Zmíníme se taktéž o způsobech, které hackeři využívají k průniku do společnosti a vysvětlíme vám jak tyto informace získávají

Jan Marek

Jan Marek

Spoluzakladatel Cyber Rangers Honza Marek je red teamer, forenzní analytik a architekt s více než 15 lety praxe. Jeho profesní kariéra zahrnuje také školení a přednášení na předních konferencích. Zaměřuje se především na zabezpečení Windows OS, Active Directory, Hyper-V a EDR obecně. Je také specialistou na Microsoft Sentinel a bezpečnost spojenou s PowerShellem.

Aktivity hackerských skupin a jejich sofistikovanost

Hackerské útoky jsou již nějakou dobu součástí našich životů. Mnoho kybernetických útoků jsme mohli vidět od začátku konfliktu na Ukrajině a díky této nešťastné události se rozkrývají i mnohé hackerské skupiny. Na naší přednášce se s vámi podělíme o informace tykající se právě těchto skupin, informace o boji mezi hackerskými skupinami a neopomeneme zmínit i útoky z nedávné doby, které měli přímý dopad na Českou republiku a její společnosti. Zmíníme se taktéž o způsobech, které hackeři využívají k průniku do společnosti a vysvětlíme vám jak tyto informace získávají

Vladislav Iliushin

Vladislav Iliushin

Expert na kybernetickou bezpečnost Vladislav Iliushin je spoluzakladatelem společnosti VI Labs, která pomáhá bezpečnostním týmům se zlepšováním reakce na incidenty a celkovou bezpečnost, s poskytováním kontextu a metadat pro události na perimetru a obohacováním dat v SIEM systému. Vladislav je také členem představenstva AMTSO, kde se aktivně podílí na vytváření nových směrnic pro testování bezpečnostních produktů. Dříve pracoval jako vedoucí týmu a výzkumník ve společnosti Avast (nyní GEN Digital). Vedl IoT Lab, vyvíjel proof-of-concepty pro bezpečnostní funkce používané v produktech Avast a zkoumal hrozby IoT.

Script Kiddies & Internetový šum

Proč jsou amatérští hackeři, známí také jako script kiddies, stálé tak ostrou ránou pro network security profesionály? Co přesně dělají a jak vytvářejí tolik „šumu“ na internetu a SYNful paketů? V této přednášce se budeme podrobně zabývat taktikami a nástroji používanými amatérskými hackery a prodiskutujeme dopad jejich činnosti na bezpečnost sítí. Také se podíváme na způsoby, jak identifikovat a snižovat hrozby, které tyto nezkušení hackeři - skripťáci představují. Přijměte pozvání na zajímavou prezentaci o ne padesáti, ale milionech odstínech internetové šedi, která má enormní dopady na vytíženost security týmu ve firmách a celkové zabezpečení sítí.

Robert Haken

Robert Haken

Vášnivý vývojář, přednášející, blogger, mentor a leader - stále ochotný pomáhat ostatním tvořit lepší aplikace. V roce 1997 založil společnost HAVIT, aby se mohl věnovat krásám programování a nemusel se zodpovídat nikomu, kdo by dával přednost polovičatým řešením. Aktuálně pracuje v HAVITu jako software & cloud architect se zaměřením na ASP.NET, .NET internals a Azure. Směřuje HAVIT k modelu svobodné a odpovědné firmy. Vystudoval výpočetní techniku na ČVUT FEL + podnikovou ekonomiku, management a právo na VŠE Praha. Od roku 2006 je držitelem ocenění Microsoft Most Valuable Professional pro vývojářskou oblast.

Novinky v [ASP.]NET 7, Blazor a C# 11

Přehled a ukázky novinek v C# 11, [ASP.]NET a Blazoru v .NET 7, aneb co všechno nového máme v .NET od listopadu 2022.

Martin Zikmund

Martin Zikmund

Pracuje jako technický specialista ve společnosti SUSE se zaměřením na softwarově definovanou infrastrukturu. Aktivně přednáší na lokálních i globálních konferencích předních IT dodavatelů (SAP, Microsoft, DELL, HPE, IBM apod.). V minulosti pracoval na technických pozicích ve společnostech SAP a IBM se zaměřením na datové a mobilní platformy.

Bezpečnost provozu aplikací v kontejnerech

Dnes velmi populární způsob vývoje a následného provozu aplikací v kontejnerech sebou přináší i nové výzvy z pohledu bezpečnosti. Jakým způsobem zajistit bezpeční provoz aplikací běžících v kontejnerech? Kde jsou úskalí a slabá místa? Představíme si řešení NeuVector od společnosti SUSE, které řeší bezpečnost provozu aplikací v rámci Kubernetes a detekci nových zranitelností.

Roman Nedzelsky

Roman Nedzelsky

Roman aktuálně vede tým vývojářů, zaměřujících se na portálová řešení, řešení v oblasti AI-ML a integrace interních systémů. Jeho dlouhodobou vášní je automatizace se zaměřením na produkty společnosti Microsoft. Mezi jeho specializace patří produkty SharePoint, Project Server, Azure, nebo Office 365.

No-code/low-code AI – fakta či fikce?

Je možné v dnešní době doslova “poskládat” řešení pro firmu, založené na low-code nebo no-code AI přístupu? Jak začít s AI bez znalosti kódovaní a na co nezapomenout? Co aktuálně trh nabízí? A jaké jsou základní scénáře, které by se dali postavit za pomoci M365/Azure nebo třeba Google? A kolik že to bude stát?

Registrujte se na Fresh IT!

Termín konání: 30. 3. 2023

Místo konání: Konferenční sál OKsystem, Na Pankráci 125, Praha 4 (mapa)

4 490 Kč bez DPH

Pro účastníky školení společnosti OKsystem a.s. je vstup na konferenci zdarma! Do poznámky prosím připište slovo „ZÁKAZNÍK“. Vstup zdarma Vám potvrdíme do 3 pracovních dnů.