250 milionů Evropanů je on-line

Více než polovina Evropanů pravidelně používá Internet. 80 procent z nich má připojení prostřednictvím broadbandu a 60 procent veřejných služeb je on-line. Vyplývá to z nové zprávy Evropské komise.

V roce 2007 přilákal Internet v EU téměř 40 milionů nových pravidelných uživatelů (dnes je to celkem 250 milionů). K Internetu je dnes také připojeno více než 96 procent evropských škol, dvě třetiny prostřednictvím broadbandu.

57 procent lékařů posílá či přijímá informace o pacientech on-line cestou a 46 procent z nich dostává v elektronické podobě i výsledky z laboratorních vyšetření.

Většina (77 procent) firem v EU je připojena na Internet prostřednictvím broadbandu, v roce 2005 to bylo 62 procent. 77 procent používá Internet k vyřizování bankovních operací, což je od roku 2005 nárůst o 7 procent.

Celkově Internet nevyužívá 40 procent obyvatel EU. Zatímco v Rumunsku je to 69 procent, v Dánsku a Nizozemí jen 13 procent. Všechny evropské země by proto měly nadále pracovat na stírání rozdílů ve využívání Internetu, podpoře přeshraničních komunikačních služeb a také služeb, které dosáhnou do vesnických a vzdálených regionů.

-kk-

Zdroj: WebProNews - americký portál pro webové profesionály
Zobrazit přehled článků ze zdroje WebProNews