Ztráta obchodního partnera by vás neměla zaskočit

Larry Eastland a Bob Klosterman se seznámili se v roce 1994, padli si do oka a začali spolu podnikat. Naplánovali, že získají několik menších zábavných parků a nazvali svou firmu Great American Family Parks. Pracovali spolu na marketingových studiích a plánech. Klosterman, který kdysi pracoval pro Disneyho, měl kontakty na zábavné parky a přivedl do týmu Dala Van Voorhise, bývalého vedoucího Funtime Parks Inc. Vyhlédli si několik parků a začali se scházet s investory. Eastland představoval demografické a marketingové příležitosti a finanční otázky byly ve správě Klostermana.

V červenci 2003, právě při kompletování smluv na koupi dvou parků, Klosterman náhle zemřel na srdeční příhodu. Bylo mu 56 let a zanechal za sebou ženu a dvě malé děti. Eastland ztratil nejen přítele, ale také obchodního partnera, se kterým spolupracoval 10 let.

Nebyl si jist, jak má dále bez Klostermana pokračovat. Ztratil sebejistotu a nevěřil, že dokáže vytvořit prezentace a přednést dost pádné finanční argumenty. S investory trávil dlouhé hodiny. Přesto mu cosi bránilo, aby to vzdal. Oba projektu velmi věřili a myslel si, že by jeho partner, kdyby byl na jeho místě, dotáhl vše do konce.

Protože byly jeho kroky přece jen váhavější, jeden z parků byl prodán jinému kupci. Ale získal Wild Animal Safari a postupně jistější krok i v oblasti, která byly doménou bývalého kolegy.

Z tohoto životního příběhu vyplývá, že i zcela nemyslitelné se může přihodit. Drobní podnikatelé by se měli zajímat i o sféry, které jsou ve správě jejich partnerů, popřípadě být schopni se zastupovat.

-av-
Zdroj: Startup Journal - portál amerického listu Wall Street Journal pro začínající podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startup Journal