Změny musí zvládnout hlavně manažer

Rozrůstání společnosti se dotkne každého zaměstnance. Manažer však musí najít správnou cestu, aby změny lidé přivítali. Nesmí nic před svými lidmi zatajovat, o plánovaných změnách by s nimi měl mluvit předem a otevřeně jim říci, zda se s nimi i nadále počítá.

Jen tak se dá podle odborníků úspěšně zvládnout období, kdy se vaše firma rozrůstá a čekají ji radikální změny. K nim se může přidat nespokojenost podřízených, pro které je toto období těžší než pro vás.

Jednou z možností, jak si tuto změnu ulehčit, je hned na začátku obhlédnout, jak fungují větší společnosti a učit se od nich. Výborným řešením je odborný poradce, který vám ušije systém na míru vaší firmy.

Když se ve společnosti chystá organizační změna, měly by být jasně formulované vize, k čemu se chce firma dopracovat. Když se toto neudělá, lidé znervózní. Nebudou totiž vědět, co je čeká a zda se s nimi počítá, nebo ne.

Manažer se ocitá v pozici, která vyžaduje mnoho povinností. Aby situaci zvládl, měl by být flexibilní, pracovat na sobě, měl by mít jasně stanovenou vizi, měl by lidem přesně vysvětlit, co se od nich čeká.

-pk-
Zdroj: HNonline - zpravodajský server slovenského ekonomického deníku Hospodárske noviny
Zobrazit přehled článků ze zdroje HNonline