Zkuste se znovu zamilovat do své práce

Jak se váš podnik rozvíjí z původního nápadu ke stému uzavřenému obchodu, přirozeně slábne vaše počáteční nadšení. Už nejste snílek ale pracant, dopadá na vás realita a už nevidíte svou společnost stejnýma nadšenýma očima jako na začátku. To neznamená, že váš entuziasmus zmizel, jen jste zapomněli, jak udržovat proudění energie. Pracovní život se může snadno stát rutinou údržby a pěstování podniku. Článek nabízí několik možností, jak zase vnést radost do vašich každodenních aktivit a obnovit své nadšení.
1. Připomeňte si, proč jste rozjeli svůj podnik – oddělte své emoce od rutinní zátěže, kterou přináší každý nový obchod. Nechte si čas na uvažování o všech důvodech, kvůli kterým jste začali dělat to, co děláte. Sepište si je a dejte na viditelné místo. Pravidelně se na ně dívejte a připomínejte si tak své nadšení.
2. Sepište si, jak váš podnik ovlivňuje vaše okolí, nejen vás – vaše práce ovlivňuje víc životů, než si dokážete představit. Zkuste sepsat způsoby, jak pomáháte lidem žít lépe, a objevíte nové hledisko, novou energii. Zkuste každé ráno přidat další výhodu na váš seznam.
3. Vyhledávejte nová dobrodružství a nečekejte výsledky – nechte do vašich obchodních aktivit vstoupit vzrušení z objevování nových věcí, zkoumejte nespatřené možnosti, které vás obklopují. Každý týden uspořádejte brainstormingové setkání se svými důvěryhodnými kolegy a diskutujte o nových směrech, kterými se můžete vydat. Vyberte si na začátek jednu aktivitu a nečekejte žádné výsledky. Když to náhodou vyjde, oslavujte.
4. Projevujte navenek svou lásku k práci – mluvte pozitivně o svých cílech, energie plyne skrze vaše slova k ostatním a vrátí se vám. Vyjadřujte své nadšení kreativně, podělte se o své úspěchy s přáteli, vyučujte odborné znalosti v kurzech, ...
-ba-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com