Životopis - tipy pro pracovníky oddělení lidských zdrojů

Jste li pracovníkem v oddělení lidských zdrojů, již vám prošly rukama desítky a stovky životopisů. Víte, co máte v životopisu hledat a také dokážete již na první pohled odhadnout, které životopisy mají šanci a které skončí v koši. Dojde-li tedy k tomu, že si musíte sami vytvořit životopis, víte, že musí být perfektní. Článek popisuje zkušenosti, které byste z vaší funkce personalisty mohli využít.

Aby byl váš životopis opravdu výjimečný, je dobré kromě běžného vyjmenování pracovních funkcí také zmínit činnosti, které vedly ke zlepšení činnosti celé firmy a výrazně jí pomohly. Pokud jste například sami iniciovali nějaký projekt (například zavedení flexibilní pracovní doby) nebo pokud jste měli na starosti zavedení nového systému, který byl úspěšný, je dobré se o tom zmínit.

Při psaní životopisu byste si také měli zodpovědět některé otázky, podle kterých se pak můžete řídit. Zavedli jste některé systémy pro motivaci zaměstnanců? Pracovali jste na nějakých speciálních projektech, které zvýšily efektivitu celé organizace? Jste-li odpovědní za školení zaměstnanců, kolik lidí se jej účastnilo?

Článek dále informuje o dalších tématech, která je dobrá do životopisu zahrnout. Autor v článku uvádí základní klíčová slova, která by se zde měla objevit.

**Datum vydání:** XI/2001
Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com