Ženy v sektoru technologií to nemají jednoduché (2/2): Co jim pomůže k povýšení?

Pro ženy v technologickém sektoru je velkým rizikem, že uvíznou v pozicích středního managementu a výše už se nedostanou. Musejí se tudíž postarat o to, aby jejich úspěchy nezůstaly bez uznání.

Ilustrační snímek

V předchozím článku jsme viděli, jaké překážky brání ženám v kariérním postupu. Nyní uvidíme, jak by se ženy mohly lépe prosadit.

Extra příležitosti

Příležitostí k rychlejšímu růstu může být například zastupování firmy na konferenci a prezentace pod její hlavičkou nebo zvolení ženy do orgánu, který stanovuje technické normy pro dané odvětví. Urychlit kariérní postup také může nalezení vhodného mentora, který pomůže najít nové přístupy k výzvám a poskytne tolik potřebnou upřímnou zpětnou vazbu.

Ženy by se také měly zbavit pocitu, že žádost o podporu nebo pomoc je známkou slabosti. Jakékoli podobné vnitřní pochybnosti musejí zmizet – využití podpory není nic, za co by se měly stydět. To platí zejména pokud jim podpora byla přislíbena, ale nedočkaly se jí, uvádí článek na webu Centra pro kreativní vedení.

Networking se sponzory

Získávání kontaktů a vytváření sítí známých je zásadní pro kariérní růst. V technologickém sektoru jsou velmi důležité především dobré vztahy se sponzory. Sponzor je člověk, který má moc a znalosti nutné k tomu, aby někoho doporučil na nové projekty nebo k povýšení.

V prostředí, kterému dominují muži, jsou doporučení velmi užitečná a potřebná. Sociální interakce se však často odehrávají v prostředí, které ženám moc nevyhovuje. Klasickým příkladem je, když se jde po práci na drink.

Odstranění vnitřních předsudků

Chcete-li se vypořádat s tímto problémem, dobrým nápadem může být zavedení pracovních snídaní, aby se důležité otázky neřešily jen tehdy, když se jde na pivo po práci. Ženy si také mohou domlouvat individuální porady s top manažery, které budou sloužit jako rozhovory pro získání informací a přehledu. Také mohou pomoci založit profesní skupiny pro ženy v sektoru technologií – takové skupiny dobře fungují např. v Silicon Valley.

-jk-

Zdroj: Center for Creative Leadership - oficiální stránky instituce Center for Creative Leadership (CCL®)
Zobrazit přehled článků ze zdroje Center for Creative Leadership

Články v sérii

Aktuální

Ženy v sektoru technologií to nemají jednoduché (1/2): Co jim brání v úspěchu?

Aktuální

Ženy v sektoru technologií to nemají jednoduché (2/2): Co jim pomůže k povýšení?