Základní vůdcovské taktiky

Schopnost přimět druhé změnit chování, probudit v nich zájem o zlepšení a dosahovat firemních cílů je jednou z klíčových vůdcovských dovedností. Článek shrnuje nejdůležitější vůdcovské taktiky, jak ovlivňovat druhé směrem k nejlepším výkonům. 

- Vytvářejte světlou budoucnost. Lidé chtějí své  jistoty. Nejprve však zjistěte, co to pro ně znamená. Může to být pocit, že přispívají k nějaké odlišnosti, mají kontrolu nad svým osudem, jsou součástí něčeho většího, cítí se být sdružení s ostatními, jsou důležití apod.

- Vytvářejte smysl pro naléhavost. Lidé potřebují impuls, který je vyvede z jejich příjemné zóny. Předkládejte jim data a fakta, která je emocionálně probudí k aktivnímu zapojení.

- Motivujte odměnami. To je jedna z nejefektivnějších cest, jak ovlivňovat lidi. Soustřeďte se na jejich nejvyšší hodnoty, aby je to inspirovalo k výkonu, spíše než budilo pocit manipulace.

- Přinášejte výsledky. Vaše schopnost přinášet výsledky je klíčová pro lidi, kteří se rozhodují, zda vás budou následovat. Budujte si pověst člověka, na jehož výsledky se dá spolehnout.

- Buďte nadšení. Nic není tak motivující jako osoba plná nadšení. Nadšení má velkou sílu a navíc je nakažlivé. Lidé chtějí být ve spojení s pozitivními lidmi.

- Mějte zájem o své lidi. Každý člověk chce být přijímán a uznáván. Jako vůdce byste se měli ujistit, že lidé cítí, že jim nasloucháte a rozumíte.

-kk-
Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com