Základní chyby při výběru softwaru

Když malá firma koupí špatný software, může to být její poslední chyba. Článek proto upozorňuje na nejčastější chyby při nákupu počítačových programů.

- Nejste si jisti, co potřebujete. Stejně jako při nákupu domu nebo automobilu je i v případě softwaru třeba předem si ujasnit konkrétní potřeby.

- Vybíráte příliš rychle. Porovnávat nabídku jen dvou poskytovatelů je málo. Větší portfolio nabídek vám dá více možností a lepší přehled o dostupných řešeních.

- Vybíráte nekvalifikované poskytovatele. Tato chyba úzce souvisí s nejistotou v základních potřebách a očekáváních. Pokud předem znáte své potřeby, můžete se rozloučit s poskytovateli, kteří je nedokáží splnit nebo neodpovídají vašemu rozpočtu.

- Neurčíte si přesný rozpočet. Musíte vědět, kolik peněz budete investovat. Budete-li mít tendenci zvýšit původní částku, musíte pro to mít dobrý důvod s musí se to vyplatit.

- Nedostatečně vymezujete rozsah. Když obdržíte cenovou kalkulaci, ujistěte se, že plán implementace zahrnuje všechny vaše potřeby. Nedostatečně vymezený rozsah znamená základní důvod navyšování rozpočtu a nedostatečné funkčnosti zaváděného řešení.

-kk-

Zdroj: BusinessBrief.com - americký informační portál o byznysu
Zobrazit přehled článků ze zdroje BusinessBrief.com