Vyšší manažeři nejsou přelétaví

Vyšší manažeři jsou mnohem loajálnější, než se obecně předpokládá. Více než polovina jich očekává, že během své kariéry bude pracovat maximálně u sedmi zaměstnavatelů a čtyři z deseti zůstávají u stejné práce nejméně pět let. Vyplývá to z výzkumu tisícovky evropských manažerů, provedeného společností BlueSteps.com, která se zabývá řízením talentů a je součástí mezinárodní Asociace poradců pro vyhledávání vedoucích pracovníků (Association of Executive Search Consultants - AESC).

Prezident AESC Peter Felix neskrývá své překvapení z výsledků výzkumu: „Vzhledem k současnému nedostatku dovedností mezi vyššími manažery na celém světě bych předpokládal, že budou ve své kariéře předvídat množství možných změn.“ Výzkum podle něho jasně ukázal, že vyšší manažer je přesvědčen, že nemůže výrazněji ovlivnit firmu, pokud v ní nebude působit déle než dva nebo tři roky. Zavést se ve firmě si žádá čas a zdá se, že vyšší manažeři mají respekt vůči investici času a energie do své role.

Vyšší manažeři opouštějí své zaměstnavatele především kvůli chybějící možnosti dalšího rozvoje kariéry, nespokojenosti s vyšším managementem nebo nevyhovujícím firemním hodnotám. Osm z deseti oslovených láká manažerská role s vyššími odpovědnostmi a vyšší manažerská role obecně. Šest z deseti hledá více podnikatelskou roli a 42 procent by odešlo kvůli vyššímu platu a benefitům.

-kk-
Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues