Vyhrajte bitvu o zdroje

Chcete-li úspěšně prosadit své řešení, musíte dát lidem to, na čem jim záleží. Buďte připraveni na odpor a své požadavky a cíle slaďte s tím, o co usilují lidé, kteří ve vaší firmě disponují mocí.

Ilustrační snímek

Kdo by vám mohl překazit vaše úsilí jen tím, že přijme nějaké rozhodnutí nebo něco posune na později? Čí pomoc nebo souhlas nezbytně potřebujete?

Zjistěte, kdo drží v rukou moc

Všichni lidé, kteří vás mohou svými rozhodnutími ohrozit, jsou pro vás relevantními držiteli moci. Jde vlastně o podskupinu všech osob, kteří mají s danou věcí co do činění. Jejich rozhodnutí a kroky pro vás mají obrovský význam, protože mají zásadní dopad na vaši schopnost dosahovat cílů.

Pokud například projekt, na kterém zrovna pracujete, bude viditelný i navenek vaší firmy, měli byste si zjistit, s kým se váš nejvyšší šéf radí v záležitostech PR a vztahů s investory. Pokud toto víte, můžete svůj projekt nebo jeho prezentaci přizpůsobit zájmům a motivům kriticky důležitých lidí pro váš úspěch.

Pokud jste členem týmu, který je geograficky rozptýlený, musíte se snažit odhalit, kdo je osobou se skutečnou mocí v každé geografické oblasti, upozorňuje článek na webu management-issues.com.

Pochopte, co lidi s mocí chtějí

Je velmi žádoucí sdílet s ostatními vaše vědomosti o tom, kdo drží v rukou skutečnou moc. Pomůže vám to lépe pochopit celou vaši organizaci. Když získáte přesnější představu o tom, kdo drží v rukách moc a jaké jsou jeho nebo její motivace, můžete podle toho upravit své aktivity. Dokážete také lépe odhadnout, komu tito lidé naslouchají a jaké nejspíš jsou cíle, o které usilují.

Druhým krokem je pak přemýšlet o tom, co můžete pro tyto lidi udělat. Čím si získáte jejich podporu? Prodiskutujte to se svými kolegy. Když začnete stavět na tomto druhu informací, máte najednou už od začátku mnohem lepší šance získat podporu od těch správných lidí napříč celou firmou.

-jk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues