Výhody flotilového pojištění aut

Pokud vaše firma vlastní více služebních vozů, měli byste zauvažovat nad flotilovým pojištěním. Vyplatí se vám více než pojištění individuální, protože lépe pokrývá potřeby velkých klientů. Je určeno k ochraně všech typů vozidel, která jsou ve vlastnictví nebo nájmu podnikatelů. Kromě toho lze k flotilovému pojištění sjednat celou řadu dalších doplňkových.

Flotilou se dle pojišťovny rozumí skupina 3 či 5 a více vozidel, vztahujících se k jedné právnické či fyzické osobě. Výhodu toho pojištění je sleva, která zohledňuje počet pojištěných vozidel, propojištěnost u dané pojišťovny, škodní průběh a další kritéria. Vhod přijde i nadstandardní servis, který přináší zjednodušenou administraci a zrychlenou likvidaci škod. Podpisem skupinové smlouvy také získáte konkrétní kontaktní osobu pro správu svého autoparku.

Pojistné smlouvy u podnikatelských vozů jsou obvykle na dobu neurčitou, jednou ročně se však uskuteční kontrola, která shrne uplynulý rok a podle jejího výsledku je nebo není firmě přiznána bonifikace. Klesající hodnota vozového parku by měla sama o sobě vést ke snižování nákladů. Další cestou, jak získat nižší pojistné, je zabezpečení vozidel, za které pojišťovny poskytují slevu na pojistném.

-hp-

Zdroj: iDNES.cz - přední český zpravodajský portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje iDNES.cz