Vůdcův mýtus efektivity

Moc a vliv jsou často zaměňovány s efektivním vůdcovstvím. Někteří lidé používají svou moc, aby dosáhli svých cílů a řada dalších si zvykla na použití autority a vlivu. To ale podle odborníků z amerického Centra pro kreativní vůdcovství deformuje jejich vnímání jakožto vůdců a omezuje jejich efektivitu.

Vůdce by měl vědět, jak jeho jednání a rozhodování ovlivňuje lidi kolem něho a také rozumět vnějším faktorům, které přímo či nepřímo ovlivňují ty, jež vede. Článek shrnuje tři kroky, jak vyvážit sféru vlivu vůdce a postavit se proti mýtu moci a vlivu.

- Hledejte jiné hlasy a naslouchejte jim. Přiveďte do svého prostoru nové lidi, podporujte nové myšlenky a perspektivy. Vyzvěte ostatní, aby vyjádřili své pocity, nápady, výhrady a fakta.

- Najděte si sparingpartnera. Najděte někoho, komu není nepříjemné zaujímat opačné názory než vy. Čím výše ve vaší organizaci půjdete, tím méně budete narážet na lidi, kteří by s vámi chtěli nesouhlasit. Slyšet jiné názory je však velice důležité.

- Pochopte sílu sebevědomí. Upřímně se na sebe podívejte a odhalte své silné stránky. Zároveň si všímejte i věcí, které vám brání ve větším úspěchu.

-kk-
Zdroj: Center for Creative Leadership - oficiální stránky instituce Center for Creative Leadership (CCL®)
Zobrazit přehled článků ze zdroje Center for Creative Leadership