Vlak IT může rychle ujet

V oblasti informačních technologií můžeme najít dva druhy manažerů: ty, kteří se snaží rozhodovat uvážlivě a střízlivě a ty druhé, kteří se stávají pouze nákupčími nových hitů, které však velmi rychle zastarávají. Úspěšní vůdci dokáží nakupovat informační technologie tak, aby je bylo možné dlouho používat a aby se daly integrovat s ostatním vybavením v podniku. Nejoblíbenější jsou u nich ty systémy, které se dají přizpůsobovat situaci v podniku.

Podle autora je ideálním přístupem k řízení oddělení IT snaha o odhad úspěchu či neúspěchu konkrétního řešení na základě předchozích zkušeností firmy. Kvalitní manažeři se snaží synchronizovat podnikové technologie a stále se měnící potřeby průmyslového odvětví. Autor v tomto kontextu odvozuje několik postupů:
* Není nutné nakupovat neustále nové výkonnější počítače. Stačí zakoupit takový model, který se dá podle potřeby upravovat.
* Outsourcing není vždy řešením. Firmy se pro něj rozhodují, když chtějí snížit náklady, protože tuší, že by mohly více proinvestovat, než získat. Špatně vybraný dodavatel se však může ve finále prodražit ještě více.
* Je dobré pořizovat si takový software, u něhož dodavatel umožňuje vlastní úpravy a možnosti integrace se stávajícími systémy.
* Zaměstnanci a manažeři se musí naučit správně zacházet s informacemi.
Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com