Virtuální realita je tady: Ať vám neujede vlak

Virtuální realita (VR) není dobrá jen pro videohry. Může výrazně změnit například způsob, jakým pracujeme. Stává se součástí moderních pracovišť… a to nejen proto, že může znatelně snížit počet služebních cest.

Ilustrační snímek

VR vytváří pracovní místa

Lidé dnes pracují jako vývojáři virtuální reality, ale to není vše. VR znamená příležitost nejen pro počítačové specialisty, ale také pro marketingové profesionály nebo právníky. Ti všichni budou zapojeni do rozšiřování této technologie.

VR podporuje spolupráci

Můžete i nadále používat e-mail, rychlé zprávy nebo videokonference. Když však porada proběhne s využitím VR, získáte zcela nové možnosti. Budete moci např. ukázat stavební projekt i pokrok na dálku, prostřednictvím VR. Můžete také sezvat designéry z celého světa na společný brainstorming nebo k revizi jejich práce.

Nová forma školení

U některých rolí je zapotřebí velmi intenzivní zaškolení. VR to v současné době mění. Může jít např. o lodě – jejich řízení nebo navigaci. Zkušenosti s výcvikem pomocí VR pomohou pracovníkům dát se do práce v reálu mnohem dříve.

Virtuální zaměstnanci jsou si blíže

VR stírá vzdálenosti mezi lidmi z celého světa. Zaměstnanci pracující na dálku tak už nemusejí být izolováni od zbytku týmu. Mohou se účastnit pravidelných porad nebo schůzek zaměřených na poskytování zpětné vazby. Díky VR budou všechny konverzace mnohem osobnější. Lepší komunikace pak povede ke spokojenosti zaměstnanců i k lepším výkonům.

VR zlepší zdraví zaměstnanců

VR umožňuje lidem vstát a pohybovat se, aniž by přestali být produktivní. Díky VR mohou lidé spolupracovat nebo mluvit s kolegy třeba i při cvičení.

VR promění marketing

Vylepšené propagační akce nebo zkušenostní marketing čeká růst. Proto byste se i vy měli seznámit s nejnovějšími typy dostupné VR. Když je použijete jako jedni z prvních, můžete získat velkou výhodu, uzavírá článek na webu business2community.com.

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com