V jednoduchosti je management

Většina toho, co manažer dělá, se dá dělat jednodušeji a tím i efektivněji. Kde ale začít? Můžete začít tím, že budete komunikovat jednodušším jazykem, slovem i písmem. Pak si také uvědomte, že nejlepší k cesta k tomu, jak získat moc, je nevztahovat ji pouze na sebe.

Zbavte se představy, že všechno uděláte nejlépe jen vy sami. Zkuste předat některou méně významnou část své práce, která vás navíc nebaví a uvidíte, že někoho jiného bavit bude a bude ji vykonávat efektivněji.

Článek shrnuje pět taktických kroků, jak si zjednodušit manažerskou práci.

- Na poradě vašeho týmu žádejte kolegy o pětiminutové prezentace (bez použití PowerPointu) na téma „Můj návrh na zjednodušení práce našeho týmu je...“.

- Požádejte zákazníky, aby si přečetli tři poslední e-maily nebo dopisy, které jste jim poslali, a požádejte o vyjádření k jazyku, který používáte.

- Pozvěte na poradu dva šestnáctileté studenty a požádejte je, aby vám poskytli upřímnou zpětnou vazbu o jazyce, kterým na poradách mluvíte.

- Najděte zprávu o délce dvou stran rozměru A4, která absolutně nic nesděluje. Pošlete ji kolegům, aby ji zkrátili pouze na podstatné sdělení a pak se rozhodujte, zda je kratší verze do budoucna vhodnější.

- Požádejte člena svého týmu, aby napsal jednu stranu o složitostech vašeho týmu či oddělení, kterou by je vysvětlil studentům ve věku od 11 do 16 let. Pak pošlete tuto zprávu do místní školy a požádejte o zpětnou vazbu.

-kk-

Zdroj: Training Zone - britský portál o vzdělávání dospělých
Zobrazit přehled článků ze zdroje Training Zone