V čem milionáři přemýšlejí jinak než vy

Ilustrační snímek

Američan Peter Voogd, který je autorem bestselleru 6 Months to 6 Figures, skutečně dosáhl šestimístného zisku za šest měsíců. Tehdy mu bylo 23 let a začínal s ničím. Ve 27 letech už vydělával miliony dolarů v různých oborech, kde uplatňoval tutéž obchodní strategii. Pak se začal věnovat školení a proškolil už více než 5 tisíc podnikatelů.

Již více než dvě dekády se také zabývá životním stylem úspěšných businessmanů a analyzuje, co stojí za jejich úspěchem. Mimo řady jiných rozebíral i úspěchy Jacka Ma (zakladatele platformy Alibaba) nebo Jeffa Bezose (zakladatele Amazonu). Server Inc.com nyní na základě jeho zjištění uveřejnil seznam nejdůležitějších bodů, ve kterých se liší způsob přemýšlení úspěšných milionářů a obyčejných smrtelníků.

1. Mysl otevřená novým nápadům

Úspěšní lidé nespoléhají na staré, zavedené postupy, ale neustále přemýšlejí, jak posouvat současné procesy dál.

2. Produkce

Milionáři jsou velkými konzumenty, ale zároveň i velkými producenty. Neustále pracují na nových produktech a přemýšejlí, jak zefektivnit výrobu.

3. Houževnatost

Úspěšní lidé se nenechají odradit dílčími neúspěchy a dnem i nocí pracují na dosažení svých cílů.

4. Odolnost vůči negativním myšlenkám

Všichni, kteří něčeho významného dosáhli, cestou nutně potkali řadu lidí, kteří jim říkali, že tohle či tamto není možné, že se něco nezdaří, apod. To, že svého cíle dosáhli, vypovídá o tom, že jsou vůči těmto negativním vlivům odolní.

5. Příklad pro ostatní

Úspěšní lidé jsou otevření radám, zároveň jsou však i mentory a myšlenkovými guru, kteří lidem přináší příklad a ponaučení.

6. Víra v sebe sama

Zdravá sebedůvěra nutně patří k jakémukoliv úspěchu, musí ovšem stát na reálných základech, jako je například detailní znalost určité problematiky.

7. Investice

Úspěšní lidé nikdy nejsou hotovi, jakýkoliv výdělek a výdobytek vidí pouze jako lepší odrazový můstek pro další projekty v budoucnu. Neustále investují dále a neusínají na vavřínech.

 

Kniha

VOOGD, Peter: 6 Months to 6 Figures, Game Changers INC, 2014, 178 s.

-mm-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com