Usnadnění marketingu pomocí komunikační technologie

Technologii, která vás zviditelní a ušetří váš čas, máte na dosah ruky. Marketingové projekty se týkají nejen členů marketingových týmů, ale také interních zákazníků, partnerů, obchodníků a agentur. Vyžadují proto „společenské technologie“, které jsou schopny podpořit obchodní tok. V dnešní době je dostupná vysoce kvalitní technologie, kterou lze sdílet jak interně tak za rámec firmy. Je spolehlivá, bezpečná a nevyžaduje podporu IT.

- Znalost vlastních procesů. Ať už zvolíte jakoukoliv technologii, je třeba, aby podporovala a usnadňovala vaše procesy bez potřeby zásadních změn v chování zaměstnanců a práce navíc. Bez ohledu na počet zaměstnanců, chcete, aby pracovali efektivně, zkuste je proto tímto způsobem podpořit.

- Nezapomeňte na partnery. Je to pro marketing kritický bod. Váš marketingový tým bude efektivnější, pokud vaše technologie dokáže snadno podporovat také týmy mimo něj. Systém tedy musí být snadno dostupný, uživatelsky přátelský a bez komplikovaných instalací a potřeby zvláštních školení.

- Zaměřte se na pracovní postupy. Existují dva základní typy kolaboračního softwaru - systémy pracující v reálném čase a systémy podporující pracovní postupy. První typ, například konferencing nebo chaty, je vhodný pro impulzivní interakci, vaše týmy ale spíš ocení spoluprácí v systému pracovních postupů, kde vazba na reálný čas není tak zásadní.

- Chtějte jednoduchost. Zvažte, kolik času a energie budete od svého týmu vyžadovat k naučení se zacházet s novým systémem. Zaměření se na pracovní postupy je prvním krokem, druhým pak osvojení nového systému týmem. Najděte takový systém, který podpoří pohotový přístup k informacím každého člena týmu a který umožní snadné získávání dodatečných informací v případě potřeby. Zvolte systém, který má snadnou podporu.

- Začněte hned. Najděte flexibilní řešení, které vám a vašemu týmu umožní jeho případnou rychlou změnu. Řada nových technologií je snadná pro pochopení i pro osoby, které se v tech oboru příliš neorientují. Začněte s převodem základních pracovních postupů a po získání jistoty v jejich užívání můžete řešení opakovaně vylepšovat. Využijte výhody poskytování softwaru přes internet a pokuste se získat zdarma jeho zkušební verzi.

-av-
Zdroj: Marketing Profs - americký server z oblasti reklamy a marketingu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Marketing Profs