USA: Chceš práci? Získej certifikaci Six Sigma

Spolu s tím, jak se prohlubuje krize americké ekonomiky, narůstá zájem výrobních společností o profesionální certifikační programy, například řešení Six Sigma. Z pohledu zaměstnanců to znamená, že si zaměstnání udrží ti nejvhodnější. Zaměstnavatelé totiž zjišťují, že je výhodnější přetížit prací dva zaměstnance, než platit tři. To staví řadu lidí do konkurence vůči kolegům. Roste tak i zájem zaměstnanců o zdokonalování svých dovedností, aby nepřišli o práci.

Tento trend se rozšiřuje i na ty, kteří jsou momentálně nezaměstnaní. Jelikož se přiostřují podmínky pro přijetí do pracovních pozic, nezaměstnaní jsou více tlačeni k profesionálním certifikacím typu Lean Six Sigma, aby splnili alespoň minimální kvalifikaci. To vše pracuje ve prospěch zaměstnavatelů. Umožňuje jim to získat kvalitnější zaměstnance za zlomek ceny.

Six Sigma je strategie firemního řízení, kterou původně vytvořila společnost Motorola za účelem zlepšení svých výrobních procesů. Od roku 2006 hlásí tato společnost úspory ve výši 17 miliard dolarů. Metodologii Six Sigma využívaly v posledních letech téměř dvě třetiny společností z žebříčku Fortune 500.

-kk-

Zdroj: Human Resource Executive Online - novinky, strategie a zdroje pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje Human Resource Executive Online