Umíte hrát na housle? Zahrajte na ně při své další prezentaci

Pokud umíte nebo se zabýváte něčím jedinečným, mohli a měli byste to použít při prezentacích. Najděte něco unikátního, co je vaší součástí. To bude vaše eso v rukávu.

Ilustrační snímek

Někteří z nás jsou zkušení fotografové. Jiní milují psy, kočky nebo koně. Jsou mezi námi i tací, kteří se zajímají o víno nebo různé světové kuchyně. Také existují lidé, kteří rádi a hodně cestují. Nebo lidé, kteří hrají divadlo.

Všichni máme svůj zvláštní talent a schopnosti. Někteří z nás dokáží úsměvem rozzářit celou místnost, jiní malují nebo kreslí. Máme mezi sebou kytaristy nebo piloty letadel.

Najděte esa ve svém balíčku karet

Podle článku na webu presentationmagazine.com máme všichni své jedinečné schopnosti – a právě ty jsou esa v našich rukou. Měli bychom s nimi hrát i během prezentací. Publikum to miluje. Stačí odhalit eso a chvíli s touto kartou hrát.

Je pravda, že svá esa často považujeme za samozřejmost – protože pro nás na nich není nic zvláštního. Popřemýšlejte však, jak můžete svá esa využít k demonstraci různých myšlenek. Použití ochutnávky vína nebo sdílení příběhu z divadla v průběhu prezentace vám může pomoci něco vysvětlit. Navíc tím prezentaci osvěžíte a své publikum překvapíte a vzbudíte jeho zájem.

Začněte používat svá esa tím, že si sepíšete své jedinečné talenty a zájmy:

  • Vyrazili jste někdy zdolat obří hory?
  • Jste vegetarián?
  • Vyrůstali jste s otcem, který měl nezvyklou práci (což je samozřejmě mnohem lepší než mít otce, u kterého bylo nezvyklé už to, že vůbec měl nějakou práci)?
  • Běháte pravidelně maraton?

Přemýšlejte, jak trávíte volný čas. Co je vaše vášeň? Tuto vášeň pak přeneste na jeviště a využijte ji ve své další prezentaci. Nezáleží na tom, že vaše vášeň nesouvisí s daným tématem přímo. I tak můžete své eso použít, aby prezentace byla mnohem autentičtější. Sdílejte své příběhy a použijte neotřelé příklady a paralely.

-jk-

Zdroj: Presentation Magazine - portál věnovaný prezetacím a veřejnému vystupování
Zobrazit přehled článků ze zdroje Presentation Magazine