Udržte si talenty i po skončení ekonomické krize

Nastává nejvyšší čas přijít s opatřeními, jak si udržet nejlepší zaměstnance v době opětného růstu ekonomiky. Co můžete udělat pro to, aby se okamžitě nezačali poohlížet po uplatnění u konkurence? V první řadě zajistěte, aby všichni věděli, co se od nich očekává. Každá pracovní pozice by měla mít svůj popis práce a jasně vymezená očekávání. Zároveň svým talentovaným lidem umožněte, aby si v rámci firmy vyzkoušeli i jiné role a mohli využít všechny své dovednosti. Ujistěte se, že k řádnému výkonu své práce mají všechny potřebné nástroje a znalosti. Seznamte se s jejich silnými stránkami a potřebami.

Co vaši nejlepší lidé umějí?

Vypracujte postup, jak co nejrychleji sdílet důležité informace. Nic neodradí talenty tak rychle, jako když se o strategii firmy dozvědí až po skončení její realizace. Měli byste vědět, co vaši lidé umějí a umožnit jim, aby to mohli dělat. Povzbuzujte je veřejně i v soukromí. Identifikujte klíčové hráče a věnujte jim svůj čas. Prostřednictvím vedoucích pracovníků jim pomáhejte s osobním rozvojem.

Snažte se s klíčovými lidmi seznámit osobně a dozvídat se o nich stále více. Uvědomte si, že potřeby se časem mění, na což byste měli být připraveni.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com