Tipy pro kancelářské románky

Podle výsledků průzkumu serveru Vault.com přiznává 17 % respondentů, že byli přistiženi, jak randí v práci. Co je však zajímavé – v minulém průzkumu to byla jen 2 %. HR agentura SnagAJob.com objevila při on-line průzkumu, že se na pracovišti „zapletlo“ 72 % mužů a 60 % žen. Většina z nich to přirozeně tají.

Jiný průzkum naznačuje, že muži jsou proslulí flirtováním na pracovišti, zatímco ženy mají tendenci budovat s opačným pohlavím smysluplnější vztahy.

Pokud máte ve zvyku svěřovat kolegům detaily z vašeho milostného života, mějte na paměti, že zhruba 17 % z nich to obtěžuje.

Milostná aféra na pracovišti není bez rizika. Důležité je zůstat profesionální a udržet romanci tam, kam patří:

- Nemíchejte práci a soukromí. Ušetřete si románky na přestávky a mimo pracovní dobu. Příště, až budete chtít vyřknout zamilovanou přezdívku nebo sdělit svému miláčkovi nějakou zamilovanou myšlenku, raději si ji zapište a schovejte na později. E-maily se soukromou tématikou tohoto zrna jsou vždy nevhodné.

- Mějte na vědomí firemní partnerské směrnice. Některé firmy například neumožňují párům, aby někdo z nich byl druhému nadřízeným či podřízeným. Zvažte, zda by se tak váš románek nemohl zvrhnout v noční můru a chovejte se podle toho.

- Vyvarujte se milostných hrátek na pracovišti. Vaše kolegy nezajímají. Budou ale váš vztah respektovat, pokud budete diskrétní.

Kancelář je jedno z plodných prostředí pro vznik partnerského vztahu. Pokud jej budete kočírovat opatrně, může se stát, že přispějete ke 22 % kancelářských románků, které končí svatbou. Pokud ne, alespoň se vyhnete problémům.

-av-
Zdroj: CNN.com - portál americké zpravodajské televize CNN
Zobrazit přehled článků ze zdroje CNN.com