Telefónica mění organizační strukturu

Španělská telekomunikační skupina Telefónica, která působí také v České republice, mění svou organizační strukturu. Informovala o tom dnes v tiskové zprávě. Cílem změn je posílit její pozici „globálního hráče a lídra v oblasti digitálních technologií“.

Výkonný výbor představenstva skupiny schválil tři hlavní linie nové organizační struktury, které mají urychlit rozhodovací procesy a co nejlépe využít příležitostí vyplývajících z globálního působením a aliancí s dalšími hráči v oboru.

  1. Vytvoření nové obchodní jednotky Telefónica Digital se sídlem v Londýně, regionální pobočky budou v Madridu, Sao Paolu, Silicon Valley a na některých strategických místech v Asii. V čele jednotky stane Mathew Key, který byl do této chvíle odpovědný za společnost Telefónica Europe.

  2. Zefektivnění a vyvážení geografického rozložení aktivit v závislosti na míře rozvoje trhu vedoucí k vytvoření dvou velkých bloků - pro Evropu a Latinskou Ameriku. Aktivity probíhající ve Španělsku budou zařazeny do skupiny Telefónica Europe. José María Alvarez-Pallete, který stál dosud v čele společnosti Telefónica Latin America, bude odpovědný za skupinu Telefónica Europe, zatímco Santiago Fernandez Valbuena, dosavadní ředitel pro strategii, finance a rozvoj, převezme stejnou roli v Latinské Americe.

  3. Vytvoření provozní jednotky Global Resources, jejímž úkolem bude zajišťování ziskovosti a udržitelnosti podniku. Do čela této jednotky se postaví Guillermo Ansaldo, který byl do této chvíle generálním ředitelem společnosti Telefónica Spain.

Nová organizační struktura bude uspořádána kolem devítičlenného výkonného výboru zaštítěného výborem pro transformaci, který se skládá z vrcholových manažerů společnosti.

Zdroj: Telefónica Czech Republic - telekomunikační operátor na českém trhu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Telefónica Czech Republic