Tajemství úspěšných manažerů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč někteří lidé dokáží řídit druhé jednoduše s jiní s tím mají velké problémy? Odpověď je jednoduchá – mají vlastnosti úspěšných manažerů. Které to jsou?

- Komunikace. Úspěšní manažeři znají své lidi. Poslouchají je a zajímají se o ně. Zároveň jim dovolí, aby se seznámili s nimi. Informace, které se o svých lidech dozvědí, pak používají k tomu, aby je správně motivovali a inspirovali.

- Pozitivní techniky koučování. Úspěšní manažeři nezacházejí se všemi stejně. Pracují s rozdílnými potřebami a přáními. Přistupují k zaměstnancům jako k jednotlivcům, které se snaží koučovat, aby dosáhli svých nejlepších možností. Neuchylují se k vyhrožování ani zdůrazňování své autority. Pomáhají zaměstnancům dosahovat jejich snů.

- Příklad. Úspěšní manažeři vedou své lidi příkladem. Svou práci si užívají, což se rozšiřuje i na zaměstnance. Ukazují, že dělají vše, jak nejlépe mohou a ukazují také, že mají rádi práci s lidmi. Jestliže jako manažer nemáte rádi lidi, jste na špatném místě.

-kk-

Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101