Studie: Přes 85% českých vrcholových manažerů hodnotí atmosféru ve svých společnostech pozitivně

Ilustrační snímek

Více než 85 % vrcholových manažerů hodnotí atmosféru ve svých společnostech pozitivně. Přesto by se přes 70 % z nich bylo ochotno přesunout za pracovní příležitostí do Západní Evropy a jen o 10 % méně také do Severní Ameriky.

Toto a mnohá další data přinesl průzkum Stanton Chase 1000 CEO Survey 2012 mezi top manažery v České republice. Jak vidí špičkoví manažeři současnou situaci na trhu? Co je motivuje? Nejen na tyto otázky odpověděla většina zkušených vrcholových manažerů z různých oblastí ekonomiky. Průzkum byl realizován společností Stanton Chase International. Ta je v současnosti jedním z největších poskytovatelů služby přímého vyhledávání zaměstnanců, zejména na vedoucí a manažerské pozice.

Průzkum ukázal, že předpokládaný vývoj ekonomiky v České republice v příštím roce hodnotí přes 20 % vrcholových manažerů jako pozitivní a skoro 60 % jako neutrální. Nejlépe vidí vývoj na 60 % předních manažerů především v segmentu informačních technologií a služeb a okolo 40 % z nich pak také v segmentech tradičních, jakými jsou průmysl, přírodní zdroje a energetika.

Z průzkumu dále vyšlo, že spokojený CEO je téměř v 80 % ten, který má možnost osobního růstu. Více než 60 % top manažerů pak oceňuje také vysokou úroveň samostatnosti. Přes 50 % špičkových manažerů by zvážilo kariérní změnu. V rámci České republiky by se 60 % CEOs bylo ochotno přestěhovat kvůli pracovní příležitosti. Do Západní Evropy by jich ze stejného důvodu odjelo přes 70 %, do USA přes 60 % a do ostatních částí světa potom méně než polovina. O pracovních příležitostech se v tomto případě téměř 85 % z nich informuje prostřednictvím osobních kontaktů a přes 50 % má zkušenost či využívá služeb přímého vyhledávání.

Zdroj: Stanton Chase International - Mezinárodní společnost Stanton Chase je jedním z předních světových poskytovatelů služeb v oblasti executive search.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Stanton Chase International