Studie: Nastupující generace chce pružnost a mobilitu

Mladé zaměstnance dnes při rozhodování o tom, kde budou pracovat, ovlivňuje více možnost přístupu k internetu, sociálním sítím a mobilním zařízením než výše platu. Ukázala to studie společnosti Cisco s názvem Connected World Technology Report, do níž se zapojilo 2800 studentů vysokých škol a mladých profesionálů do 30 let ze 14 zemí světa.

Polovina respondentů by raději ztratila peněženku nebo kabelku než smartphone nebo jiné mobilní zařízení. Více než dva z pěti studentů (40 %) a mladých zaměstnanců (45 %) by upřednostnilo méně placenou práci s vyšší mírou flexibility v otázce výběru zařízení, přístupu k sociálním sítím a mobility. 56 % respondentů by v případě zjištění, že firma zakazuje přístup k sociálním médiím, nepřijalo pracovní nabídku nebo si našlo způsob, jak tento zákaz obejít.

64 % respondentů se ptá na užívání sociálních médií při pracovních pohovorech a 24 % to považuje za klíčový faktor při rozhodování o pracovní nabídce. 81 % studentů by si chtělo samo vybrat zařízení, s nimiž budou pracovat. 70 % nepovažuje za nutné pravidelně docházet do kanceláře.

Ukazuje se tedy, že očekávání nastupující generace zaměstnanců výrazně stoupají, pokud jde o flexibilitu, mobilitu a netradiční styly práce. To, jak se firmy postaví k těmto požadavkům, bude mít přímý vliv na jejich budoucí konkurenční výhodu. Již nejde pouze o technologické trendy, ale také trendy obchodní.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine