Studenti hledají práci na sociálních sítích. Většinou marně

Vzhledem k rostoucí popularitě sociálních médií a náročným podmínkám, kterým dnes čelí studenti při hledání práce, nepřekvapí, že stále více mladých lidí zkouší hledat zaměstnání právě prostřednictvím sociálních sítí. Překvapivé je však zjištění, že sociální sítě nejsou jako nástroj pro hledání práce tak přínosné, jak bychom na první pohled očekávali. Vyplývá to alespoň z průzkumu britského portálu s nabídkami zaměstnání pro studenty Freelancestudents.co.uk.

Ukázalo se, že hledat práci prostřednictvím sociálních sítí zkusilo 70 procent britských studentů. Pouze jeden z pěti však toto médium považuje za užitečné. Zkušenost 81 procent studentů říká, že hledat práci pomocí sociálních sítí je ztráta času.

Zakladatel portálu Freelancestudents.co.uk označil výsledky průzkumu za „naprosté překvapení“. Studentům sice nedoporučuje, aby sociální sítě přehlíželi, ale ani to, aby na ně při hledání pracovního uplatnění spoléhali.

Většina respondentů považuje za nejefektivnější způsob hledání práce při studiu servery s nabídkami zaměstnání (63 %). Druhým nejefektivnějším způsobem je pak tradičnější cesta – budování kontaktů a reference (32 %).

-kk-

Zdroj: Online Recruitment Magazine - britský portál věnovaný náboru zaměstnanců
Zobrazit přehled článků ze zdroje Online Recruitment Magazine