Strategie využití call center ke zvýšení zisku bez nutnosti dalších rozsáhlých investic

V současné době je stále důležitější získávání informací o zákaznících – na základě těchto informací se dá vypracovat vhodná marketingová strategie. Článek se konkrétně zabývá touto problematikou v souvislosti s oblastí finančních služeb a bankovnictví.

V podstatě každý příchozí hovor se dá využít pro nabídku některých služeb nebo produktů. Je ovšem nutné mít jistotu, že je pro to vhodná doba. Není možné nabízet zákazníkovi, který vyřizuje nějakou stížnost, další produkty a služby. Nejdříve je nutné vyřešit problém, s nímž se na nás zákazník obrátil.

Dále si musíme být jisti, že je naše nabídka pro zákazníka vhodná. Nesmíme zapomenout, že ne každá nabídka musí nutně přímo znamenat odbyt. Musíme vystihnout možnosti, které naše firma zákazníkovi nabízí ke zvýšení jeho zisku. V případě bankovnictví jimi může být např. prodloužení platnosti kreditní karty nebo možnost využívání revolvingového úvěru.

Na základě analýzy si můžeme udělat představu, který zákazník našich služeb pravděpodobně využije a jaké služby a produkty jsou pro kterého zákazníka nejlepší.

**Datum vydání:** 03/2001
Zdroj: CRM Forum - Nezávislé centrum pro řízení vztahů se zákazníky.
Zobrazit přehled článků ze zdroje CRM Forum