Správa znalostí - konec nebo nový začátek?

Dosud byla úspěšná správa znalostí považována spíše za abstraktní pojem než za realitu. Když už skeptici tvrdili, že znalostní projekty jsou jedno velké fiasko, protože lidé nemají čas a možnost znalosti sdílet, umožnily nové technologie její praktické využití. Správa znalostí je nyní ještě aktuálnější než dříve.

Internetová ekonomika umožňuje sdílení znalostí, o jakém se dosud nikomu ani nesnilo. S pomocí portálů pro spolupráci si může každý zaměstnanec vytvořit pracovní prostředí, které odpovídá jeho pracovnímu zařazení a umožňuje sdílení znalostí s ostatními. Tyto portály usnadňují nejen výměnu znalostí v rámci podniku, ale také s obchodními partnery a zákazníky.

Díky portálům pro spolupráci se mohou na jednom řešení podílet všechny zainteresované strany – zadavatel projektu poskytne ostatním účastníkům všechny informace například v podobě článků na webovém serveru. Výchozí data se ukládají do databáze a všichni účastníci k nim mají přístup prostřednictvím webového prohlížeče. Mohou sem také vkládat vlastní výsledky práce a připisovat poznámky k jednotlivým úkolům.
Zdroj: Manager Magazin - Německý portál pro manažery. Informace z politiky, ekonomiky, podnikání a e-businessu.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Manager Magazin