Špatní šéfové mají různé podoby

Špatní šéfové existují v každé větší či menší společnosti. Možná, že právě vy pro jednoho z nich pracujete. Jsou nemotorní, blázniví, bez morálky a slušného zacházení. Špatní šéfové jsou metlou pracovního života 21. století. Přispívají ke špatné docházce, nízké produktivitě a v horším případě i k psychickým potížím zaměstnanců.

- Šéfové bez orientačního smyslu. Takoví vedoucí mají problémy s tím, jasně definovat směrnice, nemají žádné schopnosti vedení.

- Šéf diktátor. Tito šéfové jen zadávají úkoly a pak nad vámi stojí a kontrolují, jak si vedete. Vše pitvají déle, než je rozumné, ze všeho dělají vědu. Stále hledají v zaměstnancích a jejich práci chyby.

- Jeden šéf, více osobností. Pracovat s tímto šéfem je opravdu o nervy. Nikdy totiž nevíte, kdo přijde do práce. Zda to bude milý usměvavý člověk, který se s vámi dá hned do řeči, nebo mrzout, naštvaný, který bude už od dveří nadávat.

- Šéf neovladatelný řvoun. Tento druh šéfa má pocit, že vždy dostane to, co chce (i autoritu), jen když bude na každého křičet co nejvíce a několikrát denně.

- Šéf, který vyhrožuje. Výhružky používá stále a na každého, aby dosáhl svého cíle.

-pk-

Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101