Slovensko: Žen v nejvyšším vedení firem přibývá

Z 18 % na 22 % se během roku 2010 zvýšil podíl žen v nejvyšších rozhodovacích orgánech největších společností na Slovensku. Vyplývá to z výzkumu Ekonomické univerzity v Bratislavě ve spolupráci s Rozvojovým programem OSN (UNDP) a slovenským ministerstvem hospodářství s názvem Úspešnosť Slovenska vo vytváraní podmienok pre zodpovedné podnikanie. O výsledcích průzkumu informoval portál sme.sk.

Cílem průzkumu, který je prvním celostátním průzkumem svého druhu, bylo zmapování podmínek pro zodpovědné podnikání na Slovensku. Ukázalo se, že Slovensko vytváří podmínky pro zodpovědné podnikání zhruba s poloviční úspěšností (na hodnotící škále od 1 do 100). Na rozdíl od počtu žen v největších společnostech působících na Slovensku naopak klesl počet „zelených“ zakázek.

Metodika měření společensky zodpovědného podnikání, kterou vyvinulo Slovensko za podpory OSN a Evropské komise, je aplikovatelná na celé země, ale i jednotlivé regiony. Vlády jejím prostřednictvím mohou měřit efektivitu přímých i nepřímých přínosů zodpovědného podnikání v politice, zapojování zainteresovaných subjektů, občasné společnosti, životním prostředí, pracovních podmínkách a transparentnosti podnikatelského prostředí.

-kk-

Zdroj: Sme.sk - zpravodajský server slovenského deníku SME
Zobrazit přehled článků ze zdroje Sme.sk