Škoda Auto spouští první e-shop s automobily v Evropě

Společnost Škoda Auto právě spustila první e-shop pro nákup vozů na operativní leasing v Evropě. Díky napojení na skutečné skladové zásoby automobilky si mohou zákazníci prostřednictvím webu skoda-online.cz objednat vůz v konkrétní konfiguraci s předem známým termínem dodání a rovnou za něj on-line zaplatit.

e-shop Škoda Online

Platforma Škoda Online, kterou vytvořila IT společnost Cleverlance, patří k průkopnickým projektům v oblasti e-commerce. V on-line prostředí se zde podařilo integrovat interface klasického e-shopu s legislativně i procesně poměrně komplikovanou nabídkou operativního leasingu. Proces nabídky proto obsahuje i scoring zájemce.

Vzhledem k nutnosti rezervace vozidel v průběhu tvorby objednávky musel být systém e-shopu plně integrován do proprietárního systému objednávek a skladů značky Škoda.

Od rezervace k platbě

Nabízená vozidla je nutné po dobu tvorby objednávky rezervovat. Rezervace provedené návštěvníky bez skutečného zájmu však nesmí vyblokovat veškeré skladové zásoby. Velkou výzvou bylo například sdružit rozdílné reakční doby jednotlivých systémů automobilky s požadavkem na dostupnost e-shopu v režimu 24/7.

Systém zahrnuje i specifické potvrzení zájmu klienta o konkrétní vůz a rezervaci termínu doručení nového automobilu k zákazníkovi domů. E-shop je plně integrovaný na koncernovou platební bránu. Celý proces nákupu vozu běží při vysoké úrovni zabezpečení a to nejen technologické. Zohledněny jsou i požadavky nařízení na ochranu osobních údajů GDPR, která začne platit v květnu.

„Nová generace zákazníků myslí trochu jinak, dělají spoustu věcí on-line, což je pro ně samozřejmost. Zatím si u nás přes internet mohou pořídit vůz na operativní leasing. Do budoucna tuto nabídku rozšíříme o vozy, které si bude zákazník definovat sám prostřednictvím našeho webového konfigurátoru,” uvedl Luboš Vlček, šéf prodejní organizace ŠKODA AUTO Česká republika.

E-shop Škoda Online