Šikmá věž byznysu

Co má společného šikmá věž v italské Pise s obchodními strategiemi? Může sloužit jako ukázka toho, čeho se v úspěšném podnikání vyvarovat. Je to nádherná budova, v první řadě však byla postavena na špatných základech – uvolněné písčité půdě, která nedokáže podepřít tak velký monument. Je proto třeba složitě ji podepírat, aby vydržela stát.

- Začněte pevnými základy. Při budování byznysu je důležité najít pevné základy, které jej mohou udržet.

- Pozor na zavalení. Lití cementu do základů věže jen přispělo k jejímu poškození. Podobně byste se i vy měli vyvarovat přílišného zavalování sebe a firmy nejrůznějšími věcmi bez uvážení. Důležité je inspirovat se strategickými, přesnými a zaostřenými radami.

- Pochopte, že méně může být více. Proces odečítání může být někdy hodnotnější než přidávání. Zamyslete se, co můžete „odečíst“ ze své firmy, aby to výrazně zvýšilo vaši výkonnost a znásobilo výsledky.

- Získejte správnou radu ve správný čas. Napravování chyb může být nákladné. Určité řešení se může zdát zprvu drahé, správná rada na začátku projektu se však z dlouhodobého  hlediska vyplatí.

- Objevte to, co nevidíte. Naučte se dívat pod povrch řešení svých problémů. Problém šikmé věže není ve struktuře, ale v základech. Stejně tak mohou vaše obchodní problémy spočívat v neviditelných oblastech, jako je vaše uvažování nebo uvažování zaměstnanců.

- Buďte kreativní. Naučte se hodně rozhlížet při hledání řešení problémů, například do jiných odvětví.

- Monitorujte a hodnoťte svůj postup. Nepřehlížejte důkazy o tom, že něco děláte špatně. Monitorujte a hodnoťte svůj postup a v případě nutnosti upravte směr.

-kk-
Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com