Siemens otevírá vlastní banku

Německý průmyslový konglomerát Siemens dostal od regulačních orgánů zelenou pro otevření vlastní banky. Siemens Bank bude sídlit v Mnichově a fungovat jako nezávislá společnost, přestože ji bude plně vlastnit mateřská společnost. Otevřít může na konci roku. Řídit ji bude Roland Chalons-Browne, který stojí v čele již existující společnosti Siemens Financial Services.

V první fázi bude Siemens Bank nabízet své služby pouze zákazníkům v Německu. Nechce pronikat do retailového bankovnictví. Soustředit se hodlá na nabídku flexibilnějšího financování a optimalizaci řízení rizik v sektoru energetiky, zdravotnictví a komunikací. Zákazníci by měli pocházet především ze soukromé sféry a projektově orientovaných firem.

Za rozhodnutím nepronikat na retailový trh může být skutečnost, že tento trh v Německu je již poměrně silně nasycen. Důvodem však může být i sledování nepříjemných zkušeností z doby krize, které s retailovým bankovnictvím měly podobné firmy jako například GE Money společnosti General Electric.

-kk-

Zdroj: Deutsche Welle - portál německé mezinárodní rozhlasové, televizní a internetové stanice
Zobrazit přehled článků ze zdroje Deutsche Welle