Šest věcí, které byste měli vědět o ochraně manažerů

Mnoho firem pouze hovoří o tom, že zaměstnanci jsou jejich nejdůležitější součástí, bezpečnosti zaměstnanců však již nevěnují větší pozornost. Zejména manažeři jsou přitom vystaveni řadě hrozeb, ať již v závislosti na velkosti a oboru působnosti firmy nebo individuálních zájmech. Bezpečnostní odborníci v sektoru finančních služeb, farmaceutickém průmyslu, energetice nebo tam, kde manažeři pracují daleko od domova se proto obávají nebezpečí únosů svých vysokých představitelů, útoků prostřednictvím výbušnin v poštovních zásilkách nebo ekoterorismu. Výhružné dopisy nebo e-maily a násilí na pracovišti jsou samozřejmě hrozbou také.

V souvislosti s organizací programů na ochranu manažerů je důležité uvědomit si, že zajišťování bezpečnosti jednotlivce je něco jiného než ochrana celé firmy. Nejen, že manažera nelze nikde zavřít, zároveň je třeba chránit také jeho rodinu. Článek uvádí šest rad, jak zajistit bezpečí pro vysoké manažery a z doposud těžce tolerované nutnosti udělat zaměstnaneckou výhodu.

- Ptejte se včas (a často). Proveďte analýzu rizik.

- Uvědomte si, že efektivní program ochrany manažerů musí vycházet z výzkumu a přípravy, nikoli hrubé síly. V tom je rozdíl mezi bodyguardy a bezpečnostními experty.

- Udělejte z ochrany zaměstnaneckou výhodu.

- Postavte se odporu manažerů. Vzdělávejte a zdůrazňujte důležitost bezpečnosti.

- Vybudujte širokou síť kontaktů. Spolupracujte s asistenty manažerů, zaměstnanci hotelů, organizátory společenských událostí apod.

- Nezapomeňte na rodinu. Do bezpečnostního plánu je třeba zahrnout i manželky a děti manažerů.

-kk-

Zdroj: CSO Magazine - Internetový magazím pro vedoucí pracovníky v oboru bezpečnosti a IT.
Zobrazit přehled článků ze zdroje CSO Magazine