Šest dílků skládačky úspěšné firmy

Řídit firmu je jako skládat puzzle. Jednotlivé dílky do sebe musí správně zapadat. Článek popisuje šest základních součástí řízení úspěšné firmy.

- Budujte firemní kulturu. Během budování je důležitá především komunikace. Krátce formulujte, proč vaše firma existuje a o co se snaží. Vytvářejte příručky pro zaměstnance. Odměňujte chování, které odpovídá vaší firemní kultuře a naopak konfrontujte to, které vaší kultuře neodpovídá.

- Najímejte ty nejlepší. Představte si, jak postupují nejlepší sportovní týmy. Na náboru nejlepších lidí pracují průběžně, ne jen, když mají najednou nedostatek lidí. Vyplatí se pracovat na tom, abyste získali reputaci skvělého zaměstnavatele.

- Spolupracujte s manažery. Majitel firmy musí postupovat konzistentně s tím, co jeho manažeři prezentují svým týmům. Je zcela kontraproduktivní, aby majitel nárazově zasahoval svými rozhodnutími do práce manažera příslušného úseku, není-li on sám manažerem na plný úvazek.

- Rozvíjejte své lidi. Pokračujte ve školení a rozvíjení svých týmů. Vzdělávání by se mělo stát integrální součástí celého vašeho provozu. Stanovte cíle pro jednotlivé členy týmů, pravidelně hodnoťte jejich výkonnost a odměňujte úspěchy.

- Marketing a propagace. Vždy mějte marketingový plán a rozpočet, kterého se budete držet. Důležitá je silná výzva potenciálních zákazníků k akci.

- Obchodní analýza. Každou svou aktivitu byste měli být schopni měřit, abyste se přesvědčili, zda je úspěšná.

-kk-
Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com