S manželkou ano či ne?

Začít podnikat s někým, koho milujete, může vypadat skvěle. Je to však rozhodnutí, které byste měli velmi dobře uvážit. Pokud budete podnikat s manželem či manželkou, bude to znamenat společnou kasu. Pokud neuspějete, neuspějete oba. Než se vám začne dařit, bude to nějakou dobu trvat a po tu dobu nebude ani jeden z vás mít jistý příjem ze zaměstnání. Pokud navíc budete mít odlišné názory a oba si za nimi stát, zasáhnete si pracovními záležitostmi zbytečně silně do soukromí.

- Jaké osobnosti jste? Pokud jste oba silné osobnosti se silnými názory, dávejte si pozor. - Přinášíte si do podnikání doplňkové dovednosti? Neměli byste se příliš překrývat. Vhodné naopak je, aby každý z vás měl vlastní doménu, jíž bude řídit.

- Co když se neshodnete? Nevyřešené pracovní neshody si pak přinesete domů a bude mezi vámi vzrůstat napětí.

- Je pro vás přijatelné, aby jeden byl vedoucím druhého? Pokud vy nebo váš partner nedokážete respektovat nadřízené, mějte se na pozoru. Vedoucí jsou ve firmě potřeba, zvlášť když má zaměstnance.

Pracovat s životním partnerem není nemožné a u správných lidí to může fungovat. Vždy byste se šak měli nejprve snažit o co nejobjektivnější posouzení toho, zda je to váš případ.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com