Různorodé zkušenosti mohou být klíčem k úspěchu

Na první pohled se může zdát nelogické zdůrazňovat při přijímacích pohovorech či životopisech to, že člověk strávil rok v Japonsku, kde vyučoval angličtinu nebo že pracoval v létě na dědečkově farmě. Takové typy práce však vyžadují schopnost koordinovat a řídit lidi a proto se takto získané zkušenosti cení. Firmy nechtějí zaměstnance, který je úzce specializován pouze na jeden druh práce a nemá žádnou jinou praxi.

Je důležité, aby člověk v životopise vždy zdůraznil, jaké zkušenosti během takto strávené doby získal a jak mu mohou pomoci v dalším zaměstnání. Je dobré, když člověk v životopise naznačí, že je flexibilní a přizpůsobivý.

Článek popisuje příklad muže, který v současné době působí v jednom z největších vydavatelství v New Yorku. Na vysoké škole studoval filozofii a poezii, což rozhodně nejsou příliš lukrativní obory. Založil si své vlastní nezávislé divadlo (díky čemuž získal schopnost vést lidi), nějaký čas učil angličtinu v Praze, pracoval v malém knihkupectví. Když začal svému potenciálnímu zaměstnavateli líčit zkušenosti, kterými prošel, byl okamžitě přijat.
Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder