Royal Bank of Scotland jde příkladem ke skoncování s machistickou kulturou

Šéf britské Royal Bank of Scotland (RBS) Philip Hampton vyzval finanční sektor k opuštění „machistické“ kultury a zapojení více žen do vedení. Reagoval tak na zprávu vládního zmocněnce Mervyna Daviese, která požaduje po největších britských firmách, aby do roku 2015 posílily zastoupení žen ve vedení na 25 %. Je přesvědčen, že finanční sektor v této otázce výrazně pokulhává, přičemž nejhorší je situace v investičním bankovnictví. To nazývá vyslovenou „mužskou baštou“.

RBS má v současné době v představenstvu již dvě ženy (z celkových 12 členů). V nejvyšším managementu na území Británie pak mají ženy 30% zastoupení. Banka právě jmenovala nového manažera diverzity, jehož úkolem bude hledat způsoby, jak zapojit do vedení nejen ženy, ale i zástupce dalších minoritních skupin.

Philip Hampton uvítal i novou povinnost zveřejňovat statistiky zastoupení obou pohlaví ve firmách. Sám se již dříve zapojil do iniciativy, která sdružuje 45 ředitelů největších britských firem v rolích mentorů pro ženy. Jedná se o program, který před osmi lety založil ředitel koučovací společnosti Praesta Partners Philip Hampton, a který již pomohl 59 ženám získat seniorní pozice.

-kk-

Zdroj: Telegraph.co.uk - portál britského deníku The Daily Telegraph a nedělníku The Sunday Telegraph
Zobrazit přehled článků ze zdroje Telegraph.co.uk