Rodinné podniky podporují své komunity mnoha způsoby

Odlišující charakteristikou rodinných firem je jejich úzké spojení s komunitami, kde působí a podnikají. Ať už se jedná o úzké sousedství nebo rozsáhlou oblast. Rodiny, které vlastní firmy, často hledají způsoby, jak se revanšovat lidem, kteří si léta kupují jejich produkty a služby a věří jim v dobách dobrých i méně příznivých.

Stávají se často konzistentními přispěvateli místním charitám, občanským organizacím, muzeím, při sportovních událostech a jiných příležitostech.

S tím, jak získají více prostředků, se některé rodinné firmy rozhodnou systematizovat tento proces. Najímají si profesionální administrátory a jmenují řídící rady. Ale i malá nadace vyžaduje hodně pozornosti od designovaných rodinných členů – dobročinnost nemusí být jednoduchá.

Trochu odlišný přístup je místní nadace, která má vlastní radu a kritéria pro uvolnění grantů. Jen v USA funguje takových nadací více než 500 a všechny jsou podobně organizovány.

Bez ohledu na motivaci nabízí tyto nadace řadu oboustranných benefitů, například snížení času stráveného reagováním na žádosti o sponzorství, snížení zadanitelných příjmů atp. Přispění dobré věci je skvělým způsobem, jak dát najevo své hodnoty a charakter.

-av-
Zdroj: The Business Journals - novinky z oblasti podnikání a obchodu z jednotlivých regionů USA
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Business Journals