Řiditelské křeslo příliš neláká

Podnikatelé a obchodníci přistupují k nejvyšším funkcím s obavami. Potvrdila to alespoň celosvětová studie Capital 2005, kterou provedly agentury Burson-Marsteller a Economist Intelligence Unit. 54 procent respondentů pohybujících se na špičce obchodní sféry by dokonce nabídku křesla generálního ředitele zcela odmítlo. Největší obavy byly zaznamenány v Severní Americe a Evropě.

Respondenti nejčastěji uvedli, že by jim vadil nepoměr mezi pracovními povinnostmi a osobním životem. Mezi další důvody patřilo například plnění čtvrtletních závazků, neustálý stres a nedostatek soukromí z důvodu zájmu veřejnosti. Autorka studie Dr. Leslie Gaines-Rossová se domnívá, že firmy si nejprve budou muset vychovat novou generaci vedoucích pracovníků, kteří dokáží lépe propojit osobní a pracovní život.

Skutečnost je taková, že neochota vedoucích přijímat nejvyšší posty vyústila ve snahu o znovuzískání důvěryhodnosti společností na celém světě. Potřeba vytvořit novou generaci globálních vůdčích osobností nikdy nebyla tak naléhavá.

-kk-

Zdroj: Marketingové noviny - články a zajímavosti z oblasti obchodu a marketingu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Marketingové noviny