Řídí vás krize? Postavte se tomu

Jakožto na manažera se na vás v současné ekonomické situaci upírají všechny pohledy. To vás může vyděsit. Najedou nemusíte vědět, jak reagovat. Takto vznikající tlak vás pak může přivést ke špatnému chování, které může vyústit ve zničení morálky vašeho týmu a také vaší vlastní pověsti. Na co si tedy dát pozor?

- Nelitujte se. Nemluvte v práci o tom, co vám v noci nedá spát. Naopak začněte mluvit o tom, co vás ráno dostává z postele, pro co máte nadšení. O své starosti se dělte s důvěryhodnými mentory nebo se zbavujte úzkosti v tělocvičně a choďte do kanceláře klidní a soustředění.

- Nevyužívejte ekonomickou situaci k šikaně. Nenarážejte na krizi, požádá-li některý ze zaměstnanců o dovolenou nebo si postěžuje na přílišný objem práce. Nastala naopak doba budování silnějších vztahů se zaměstnanci na základě důvěry a možností dalšího rozvoje.

- Nepředstírejte, že jde o běžnou situaci. Pravda je taková, že nevíme, co přesně přijde. To ztěžuje dlouhodobé plánování. Každá firma však může přijít s klíčovými prioritami pro následujících osm až dvanáct týdnů. Dejte zaměstnancům jasné vodítko, jak dosáhnout úspěchu právě dnes, a udržujte soustředění na práci, nikoli ekonomiku.

- Neskrývejte se. Zbavujete se stresu tak, že zavřete dveře své kanceláře a vznášíte se nad svými zaměstnanci? Obojí zaměstnance stresuje a snižuje jejich produktivitu. Položte si otázku, zda necháte současné prostředí, aby vás řídilo, nebo se mu postavíte jako skutečný manažer a vůdce.

-kk-

Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com