Psychologického testu se nebojte, může vám pomoci

Když si společnost najímá nové zaměstnance, hlavně na důležité a vedoucí pozice, není žádnou výjimkou, že kandidáta pošle na psychologické testy. Ty totiž odhalí důležité věci, například jestli je kandidát dost kvalifikovaný pro tuto práci.

I když se toto prověřování mnoha kandidátům, a zvláště manažerům, nelíbí, může to pro ně být zajímavá a prospěšná zkušenost. V mnoha případech ještě psychologický test může prospět, protože vám pak bude přidělována práce, ve které jste skutečné jedničky. Vy budete spokojeni, že nemusíte dělat práci, která vám nejde a nebaví vás, a společnost bude spokojena, že onu práci dělá nejlepší člověk.

Abyste testy zvládli, měli byste být klidní a uvolnění. Více než celkové skóre testu, je důležitá vaše motivace, orientace a připravenost na práci.

Společnosti užívají vyhodnocení jako tyto k prozkoumání klíčových oblastí, které jsou obtížně sledovatelné při pohovoru. Psychologický test, na který jste posláni v rámci práce, bude zaměřen na tyto oblasti: inteligence, komunikační schopnosti, emoční ovládání, lidské vztahy, pracovní motivace, cíle a inspirace a schopnost vedení.

-pk-

Zdroj: Joan Lloyd & Associates - stránky americké koučky Joan Lloydové
Zobrazit přehled článků ze zdroje Joan Lloyd & Associates