Propouštění se letos může dotknout každého desátého, špatná zpráva to ale není, říká HR expert

Poslední informace o stavu české ekonomiky přinesly spíše rozporuplný obraz. Na jednu stranu spadla technicky do recese – což je se s ohledem na globální veletoče logické – na druhou stranu je to však recese mělká. To znamená, že připomíná spíše stagnaci. A nutno dodat, že nízká míra propadu odborníky oproti loňským predikcím mile zaskočila.

Milan Rataj, SLONEEK

A podobně ambivalentní zprávy přichází i z pracovního trhu. Po mnoha letech je poptávka po pracovních místech sice mírně nad nabídkou, ale vlasy na hlavě z toho nikomu nevstávají. Nárůst nezaměstnanosti je zaprvé běžný stav na počátku každého roku a v podobné míře je to navíc symbol tolik vyhlíženého ozdravení. To by nezaměstnanost mohlo dostat sice na trochu vyšší, ale pro českou ekonomiku prospěšnější úroveň.

40 % firem plánuje propouštět, zároveň však budou nabírat

Otázka, jestli už začalo hromadné propouštění, která trápí v podstatě každého zaměstnance, tím však zůstala v podstatě nezodpovězená. Situace není špatná, ale ani nad míru výtečná. Na druhou stranu bystré oko z toho vyčte víc, než je na první pohled zjevné – trh ukazuje, že se poučil z minulosti a nebude jednat zbrkle. A pokud se něco nezmění, může to znamenat, že krizí projde klidně, a tím i úspěšně.

Budou tedy firmy muset propouštět? Budou. Zdá se, že ve srovnání s předchozími lety ve větší míře a pravděpodobně ještě v prvním pololetí. Na výrazné přehodnocení pracovní náplně a počtu pracovních míst se momentálně chystá kolem 40 % z nich. Jen se nebude jednat o propouštění skokové a plošné, ale rozvážné. Tentokrát totiž nepůjde o hledání okamžitých úspor jako spíš o dlouhodobou a udržitelnou efektivitu.

Nicméně ať to zní jakkoli, bát se nemusíme. Celý tento cyklus povede k jedinému – tvorbě nových pracovních míst s jinými kompetencemi, které budou lépe vyhovovat aktuálním potřebám byznysu. Nabírat totiž i letos plánuje kolem 62 % firem – včetně těch, co plánují propouštění. V důsledku tak u většiny pracovních pozic i nadále porostou mzdy a lidé dostanou peníze, na které byli a jsou zvyklí.

Každý desátý z kola ven. Nemá však smysl rozbíjet stroje, které vezmou práci

Kolika lidí se to může dotknout ještě letos? Odpověď možná zaskočí – na revizi nebo zrušení je zralé každé desáté pracovní místo. Desetiprocentní je totiž dlouhodobá neefektivita českého byznysu v otázkách schopnosti využívat naplno potenciál svých zaměstnanců – práci každého desátého je dnes možné nahradit technologiemi, případně rozvrstvit mezi kolegy. A v případě státních úřadů je tato míra bohužel ještě výrazně vyšší.

Co nešlo v minulých letech, však může jít tento rok. Firmy letos mají poprvé možnost opírat se ve velkém právě o digitální pomocníky. Při plánování byznysu využívat digitální modely, uvažovat o náhradě celé řady činností skrze automatizaci – ať už hardwarovou nebo softwarovou. Právě to povede k tomu, že už ve velmi blízkém výhledu dokáží zredukovat velké množství lidských hodin. Nemá však smysl vinit stroje, jako to bylo na počátku věku manufaktur. Naopak – pomohou nám, abychom se ve výsledku měli lépe.

Pozitivní” propouštění. Rušení pozic povede k ozdravení pracovního trhu

Pokud firmy dokáží situaci odpovídajícím způsobem zanalyzovat, neskončí lidé „na pracáku“, přestože jejich místo bude zrušeno. Propustit zaměstnance s výhledem na to, že stejně v následujících měsících budou shánět na jinou pozici nového, je totiž pro firmy výrazně dražší, než investovat do změny pracovní náplně stávajících lidí. Tedy za předpokladu, že konkrétní lidé budou chtít ve firmě zůstat. Podniky totiž většinou nevyhazují na základě neschopnosti daného člověka, ale protože se kupříkladu ukáže, že jeho pracovní náplň může zvládnout nově pořízený systém.

Celou situaci tak není nutné vnímat výhradně negativně. Každá firma, kterou vedou schopní a zodpovědní manažeři, si svých lidí váží a dokáže si spočítat, že přijít prakticky o jakéhokoliv zaměstnance je v dnešní době zkrátka a dobře drahé. Věřím, že mnoho českých firem zvládne současnou situaci otočit ve svůj prospěch, což pozitivně ovlivní nás všechny. Mnoho lidí díky tomu zažije důležitý posun ve své kariéře: budou pracovat na perspektivnějších projektech, opět se začnou profesně rozvíjet a méně kvalifikovanou nebo ubíjející či stereotypní práci, kterou předtím museli dělat, zvládne během chvíle nový software.

Nejsem naivní a vím, že nejspíš nikdy nebudeme žít ve světě, kde každý zaměstnanec bude nadšený ze své práce, kdy v ní bude vidět smysl a cítit svou přidanou hodnotu i důležitou roli. Pokud ale může být propouštění pomyslnou vařečkou ve dlouho nemíchané polévce pracovního trhu, pak je jedině dobře, že ji někdo konečně vezme do ruky. Věřím totiž, že nakonec si díky tomu můžeme pochutnat skoro všichni.

 

Sloneek je startup, který vyvíjí all-in-one HR systém k elektronické správě personální agendy. Mezi jeho klienty v současnosti patří společnosti jako online autotržiště Carvago, online účetní systém Trivi, logistický startup Balikobot.cz nebo realitní společnost Knight Frank. Celkem má Sloneek již přes 10 tisíc klientů. Na svůj rozvoj Sloneek v minulosti obdržel investici ve výši téměř 1,5 milionu eur od slovenského venture kapitálového fondu Vision Ventures a české investiční společnosti Presto Ventures. Investici nyní využívá pro vývoj svého řešení a přípravy vstupu na další trhy.