Proč vás šéf nenávidí?

Řada zaměstnanců nemá ráda své nadřízené. Ti, kteří odešli ze zaměstnání, často uvádějí jako důvod právě nadřízené. Napadlo vás ale někdy při stěžování na šéfy, že i oni vás mohou nesnášet? Šéfům na zaměstnancích nejvíce vadí negativita, výmluvy a šíření pomluv. Článek shrnuje deset nejčastějších důvodů, proč šéfové nesnášejí své podřízené.

- Jste nespolehliví. Šéfové si těžko mohou vážit zaměstnanců, kteří neplní své úkoly nebo termíny a vždy si najdou nějakou výmluvu, což jejich nadřízené znemožňuje před jejich vyššími nadřízenými.

- Nepřiznáte své chyby. Šéfy zaručeně otráví zaměstnanci, kteří se snaží skrýt své chyby, vymýšlejí si nebo lžou a nedokážou převzít svou odpovědnost.

- Pomlouváte. Pomlouvání lidí za jejich zády, vyvolávání problémů a šíření klepů je pro manažera, který chce klidný a produktivní tým, samozřejmou překážkou.

- Nic pro vás není dost dobré. Téměř v každém týmu se najde někdo, kdo je neustále negativní. Cyničtí zaměstnanci sice tvrdí, že jsou realističtí, jejich negativita však ničí morálku ostatních.

- Nesnášíte změny. Zaměstnanci, kteří se nedokážou přizpůsobovat změnám, otráví každého šéfa.

- Zapácháte. Zaměstnanci, kteří preferují vůni svého potu a nepoužívají zubní pastu, šéfy nezaujmou. Nadřízení vnímají své zaměstnance jako dospělé lidi a je jim proti srsti vysvětlovat, co je to mýdlo.

- Vždy jste pozadu. Nedochvilnost, časté absence a dlouhé obědy pozornosti šéfa neuniknou.

- Jste příliš horliví. Příliš horlivé zaměstnance srovnávají šéfové s jejich línými protějšky. Šéf nechce vymýšlet extra projekty jen pro vás nebo věnovat dlouhý čas poslouchání vašich návrhů, jak zahltit pracoviště.

- Řídíte si z práce osobní život. Další důvod nelibosti šéfů je brouzdání po eBay, aktualizace vašich webových profilů nebo líčení bujaré pitky ze včerejší noci po telefonu. Takové chování vede k nelibosti kolegů, což šéf rozhodně nechce.

- Šikanujete kolegy. Zaměstnanci, kteří křičí a ponižují své kolegy, patří mezi hlavní rušivé prvky na pracovištích. Snižují produktivitu, což není žádoucí.

-kk-
Zdroj: News.com.au - australský zpravodajský portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje News.com.au