Přímý prodej vyžaduje štěstí i dřinu

Prodejce je práce, která slibuje svobodu a samostatnost. Někteří tvrdí, že i velmi dobré odměny. Jiní zase upozorňují, že vypracovat se znamená roky tvrdé dřiny při získávání objednávek a motivování svých lidí. Co tedy znamená dát se na přímý prodej? 

Například na Slovensku pracují v oblasti přímého prodeje tisíce lidí. Někteří se v něm opravdu našli a s kusem štěstí, ale i tvrdé práce, se vyšplhali mezi ty úspěšné, jiní tuto práci dělají jen příležitostně. V této oblasti začaly třeba ženy v období mateřské dovolené. Přímý prodej je totiž ideální, pokud si chce člověk pružně zorganizovat čas, aby se mohl dostatečně věnovat dětem.

Většina firem, které nabízejí svůj produkt prostřednictvím přímeného prodeje, má podobný systém péče o své prodejce. Ze začátku se o ně starají tutoři, pomáhají jim rozběhnout obchod, motivují je, radí jim. Když člověk stojí tváří v tvář klientovi, rozhodují o tom, zda se obchod povede, někdy jen maličkosti. Úspěch většinou slaví ti, kteří se nenechají znechutit a rychle se učí. Třeba to, jak vnímat klienta a jak se mu přizpůsobit.  

-pk-

Zdroj: Sme.sk - zpravodajský server slovenského deníku SME
Zobrazit přehled článků ze zdroje Sme.sk